YouTube se vratio u Tursku

Bez autora
Nov 02 2010

Turska je ukinula zabranu pristupa sajtu za razmenu video snimaka YouTube, koji je bio zabranjen od maja 2008. godine.YouTube je u Turskoj bio zabranjen pošto su se korisnici žalili da su neki snimci vređali osnivača savremene Turske Mustafu Kemal-pašu Ataturka, što se u toj zemlji smatra krivičnim delom. Zabrana je uklonjena nakon što je turska vlada kontaktirala kompaniju Google, koja je vlasnik sajta YouTube.

YouTube se vratio u TurskuTurska je ukinula zabranu pristupa sajtu za razmenu video snimaka YouTube, koji je bio zabranjen od maja 2008. godine.

YouTube je u Turskoj bio zabranjen pošto su se korisnici žalili da su neki snimci vređali osnivača savremene Turske Mustafu Kemal-pašu Ataturka, što se u toj zemlji smatra krivičnim delom.

Ministar saobraćaja i komunikacija Binali Jildirim saopštio je ovog vikenda da je zabrana uklonjena nakon što je turska vlada kontaktirala kompaniju Google, koja je vlasnik sajta YouTube.

"Nema vieš razloga za zabranu pristupa sajtu YouTube jer su uklonjeni snimci koji su smatrani uvredljivim", rekao je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik